Gjennomfoert: 2020 Kick-off: Yoga Workshop m/ Henriette Lien 18.- 19. Januar

Starts 18. januar 2020
Ends 19. januar 2020

10:00 - 16:45

Gammelveien 2, 8030 Bodø

1900 for helga, 500 per workshop

Henriette Lien klarte nok en gang å skvise inn et Bodø- besøk i en meget hektisk tidsplan med Yoga- undervisning i både inn- og utland.Denne gangen la hun opp til hele FIRE forskjellige workshops på 2,5 timer, så her fikk alle mixe og matche og lage til et helgeopplegg som passet sine tidsplaner, sine ønsker og sine behov.
Hver workshop kostet 500 kroner, og for dem som valgte å delta på hele helgen, så var prisen 1900 for full pakke, lett bevertning inkludert.
Om Henriette Lien:
Henriette begynte sin yoga praksis i 2001 og underviser nå med hele verden som arbeidsplass.
Hun er forfatter, Coach og foredragsholder med bakgrunn som skuespiller, danser og programleder i både radio og tv.
Henriette underviser Vinyasa og Yin yoga.

Vinyasa en dynamisk teknikk hvor bevegelse og pust synkroniseres med mål om å være mer tilstede i øyeblikket. I tillegg til å samle tankene styrker denne teknikken kroppen og gjør den mer smidig.
Yin fokuserer på å roe ned nervesystemet i en hverdag som for de fleste er i overkant hektisk. Dette er en rolig og meditativ form for yoga.

Helgen tar for seg fire forskjellige temabaserte del- workshoper:
Lørdag 18. januar:
1000- 1230: Workshop nr. 1= Skulder
Pause
1315- 1545: Workshop nr. 2= Yin- Yoga

Søndag 19. Januar:
1100- 1330: Workshop nr. 3= Hjerteaapner
Pause
1415- 1645: Workshop nr. 4= Bindevevs- avspenning

Workshop nr. 1: Lørdag kl. 1000: Skulder:
Skulderen er det mest bevegelige leddet vi har, og derfor det mest vinglete. Når vi praktiserer yoga legger vi ofte vekten over i hendene, enten vi støtter oss i enkle overganger, står i up- og downdog, planke, vinyasa eller i mer avanserte armbalanser. Plasseringen, styrken og bevegeligheten av skulderen er derfor viktig for å ivareta den gode følelsen etter en praksis og ikke minst føle seg stabil og å ha kontroll.
Denne workshopen er for deg som liker å praktisere yoga men kjenner kanskje det murrer litt i håndleddene etterpå, som føler noen av posisjonene blir litt tilfeldig, – at du rett og slett ikke alltid vet helt hva du gjør på matten.
Denne workshopen passer deg enten du er relativt ny på matten eller mer erfaren. Vi skal i tillegg til deilig flyt gjøre øvelser som hjelper for nettopp plasseringen, bevegeligheten og ikke minst styrken av skuldrene. Vi skal bryte ned upward og downward facing dog, planke m.m. og blir sikre på hvordan skuldrene plasseres for at du skal ha en deilig yogapraksis som ikke gir deg skader.

Workshop nr. 2: Lørdag kl. 1315: Yin Yoga:
Tempoet som de fleste av oss holder i hverdagen påvirker helsen vår mer enn at vi føler oss slitne. Vi fyller dagene med fysisk aktivitet, jobb, plikter, ansvar, hodet spiller videre på ting vi kanskje tror vi har gjort oss ferdige med og når vi først hviler er det ofte kun kroppen som hviler, for da ser vi på tv, surfer på internett, er med på sosiale ting vi kanskje aller helst ville sagt nei til, men i vårt ønske om å bli likt og inkludert velger vi å ignorere behovet for ro. I all denne aktiviteten er nervesystemet i det sympatiske moduset, kjemp eller flykt moduset. Adrenalinet øker, blodtrykket øker, cortisolnivået stiger og blodet går til de store muskelgruppene for å gjøre kroppen klar til kamp. Prioriteringen kroppen går over i påvirker fordøyelsessystemet og andre indre organer som ikke får rikelig mengde blod siden det er sendt til de store muskelgruppene.
Denne kjemiske cocktailen i kroppen under stress er noe vi blir avhengig av som igjen gjør at vi ikke nødvendigvis opplever oss stressa, men vi tyner systemet vårt.
Yin yoga tvinger nervesystemet ditt over i det parasympatiske moduset – hvilemodus. Kroppen ligger lenge i posisjonene, oppmerksomheten går til pusten, vi utforsker det indre landskapet gjennom å være tilstede og du gir kroppen tid og ro. Da synker cortisolnivået, blodtrykket og adrenalinet i kroppen. Blodet flyter mer balanser mellom muskler og de indre organene og reparerer en eventuell ubalanse.
Yin yoga stimulerer i tillegg bindevevet til å sette i gang produksjon av elastin og collagen som gjenskaper bevegeligheten i bindevevet.
I denne workshopen har vi tid til å gå i dybden av de forskjellige posisjonene, virkningen av dem og nyte tid i eget selskap og finne en etterlengtet ro for både kropp og sjel.

Workshop nr. 3: Søndag kl. 1100 : HjerteÅpner, utforsking av Feminin og Maskulin energi:
Hva vil det si å åpne hjertet? Det kan være noe varmt, mykt, noe lyttende. Hjertet forteller oss mye hvis vi lytter- hva som er rett og galt. Det kan i yogasammenheng fortelle oss noe om hvor langt vi skal gå i en posisjon, om vi skal justere litt, ta en pause og om det er viljen som har tatt over.
Men hjertet kan og være overbeskyttende, så det å åpne opp, gå litt ut av komfortsonen, tørre være sårbar kan både være skummelt og forløsende.
I denne workshopen skal vi ha en deilig flyt, vi skal kjenne på balansen mellom den maskuline og feminine energien i oss (Yin og Yang). Åpne fysisk opp, men samtidig lytte til hva hjertet forteller deg om dine grenser.

Workshop nr. 4: Søndag kl. 1415: Bindevev-avspenning:
Fascia eller bindevevet er et sterkt med smidig vev som binder hver muskel, ben, blodåre, nerve i tillegg til alle de indre organene i kroppen. Fordi fascia omgir og fester alle disse strukturene skaper det en grunnleggende støtte i kroppen. Den har evnen til å strekke og bevege seg uten begrensinger, men hvis vi opplever traumer, skader, slag, overdreven bruk av muskler eller manglende aktivitet mister det smidighet. Det kan bli trangt, begrenset og en kilde for spenning gjennom hele kroppen som kan gi smerte, ubehag og begrense bevegeligheten din. I denne workshopen skal vi praktisere og utøve bindevevs-avspenning som er et supert supplement til yogapraksisen din eller annen trening, noe du kan gjøre hjemme når du kjenner kroppen er litt sliten eller stram. Du trenger ingen forkunnskaper. Til denne workshopen trenger du to tennisballer (som ikke har vært i tørketrommelen). Studio skal prøve å ha tilgnegelige tennisballer til alle, men hvis du har egne baller du vil ta med, så er det helt ok. Du vil kanskje benytte dem hjemme seinere.

Velkommen til en fantastisk Yoga- helg i Bodø med selveste Henriette Lien.
Her gjelder det å booke tidlig. Du som bestiller «Full pakke», og kjøper billett for hele helgen, vil selvfølgelig bli prioritert hvis det skulle bli trangt om plassene. Som vanlig, så er kjøp av billett bindende, men studio hjelper til med formidling av videresalg, hvis du av en eller annen grunn ikke skulle ha anledning til å møte likevel.


Kjøp av billett 

FOTO: MORTEN BENDIKSEN

Corona...Vi gjennimfører fortsatt fysisk (Real Life) YOGA...men beholder også ON-LINE trening...

read next